0

informatie

Hoe weet ik hoeveel plinten, architraven en plintneuten ik nodig heb?

Hier kunt u makkelijk berekenen hoeveel u van elk product nodig hebt.

Als u wilt weten hoeveel lengtes plint u nodig heeft moet u eerst weten in welke lengtes de plint verkrijgbaar. Dit ziet u staan bij de details van elk product op de productenpagina. Houd rekening met gemiddeld 10% zaagafval. Dit telt u dus bij uw totaal aantal meters op. U deelt dan de hoeveelheid meters die u nodig hebt door het lengte van de plint. Rond dit bedrag naar boven af en u weet hoeveel lengtes plint u nodig hebt.

Voor elk deurkozijn heeft u 4 neuten nodig, 2 voor elke kant. U heeft in totaal 5 lengtes architraaf nodig voor 1 deurkozijn. Daar zijn 4 lengtes nodig voor de stijlen en 1 lengte voor de dorpel.

Wat zijn de bezorgkosten?

Wij rekenen een vast bedrag van € 15 voor heel Nederland.

Wat is de levertijd?

Al onze gelakte producten worden voor op bestelling geproduceerd. De levertijd varieeren afhankelijk van de afwerking. Deze zijn als volgt:
  • voorgelakt: 8 tot 12 werkdagen
  • afgelakt: 10 tot 14 werkdagen
Onze producten leveren wij met eigen transport om schadegevallen met extern transport zoveel mogelijk te beperken. U krijgt van ons bericht op welke dag er geleverd zal worden. Ook op de dag van levering belt onze chauffeur u ongeveer een half uur voordat hij komt leveren zodat u weet hoe laat hij er precies zal zijn.

Hoe plaats ik netjes plinten?

Het eerste wat u nodig hebt is goed gereedschap. Een electrische afkort / verstekzaag. Hiermee kunt u netjes de plinten afkorten en in verstek zagen. In verstek betekend de plinten onder een hoek van 45 graden zagen en deze zo op elkaar aan laten sluiten (Wikipedia uitleg). In verstek zagen geeft het mooiste resultaat, ook bij de inwendige- en uitwendige hoeken. Wij raden dit altijd aan.

Voor het bevestigen van de plinten raden wij altijd high tack bevestigingskit aan. Deze hebben wij ook in ons assortiment en kunt u hier vinden. Trek bij het gebruik van de kit nooit strepen over de plint. Zet om de 10 tot 15 centimenter zigzaggend stippen. Dit is meer dan voldoende om de plinten te bevestigen tegen de wand. Zet de stippen niet te dicht boven bij de rand. Anders heeft u de kans dat de montagekit bij het plaatsen aan de bovenkant van de plint uit komt. Druk tot slot de plint ongeveer 5 seconden stevig aan tegen de wand.

Hoeveel tubes montagekit heb ik nodig?

Dit is afhankelijk van hoe hoog de plint is maar gemiddeld gebruikt u 1 tube montagekit voor elke 12 meter plint. Voor lagere plinten ongeveer 16 meter en hogere ongeveer 10 meter.

Hoeveel tubes afdichtingskit heb ik nodig?

Gemiddeld heeft u voor 17 meter plint 1 tube acryl afdichtingskit nodig. Acryl afdichtingskit vindt u op onze kit pagina.

Wat is dubbel gegrond?

Dubbel gegrond betekend dat de producten een dubbele laag grondverf hebben. U hoeft het product daarom alleen maar af te lakken.

Hoe weet ik welke hoogte plintneut ik nodig heb?

Wij raden meestal aan om een plintneut te nemen die 2 centimenter hoger is dan de plint. Maar dit is ook een kwestie van smaak.